THEATERGROEP LA TEMPÉ

 

Het idee Theatergroep La Tempé te starten is in 1994 ontstaan vanuit een behoefte het toneelrepertoire te richten op eenakters van de meer bekende toneelschrijvers. Daarnaast wilde de groep destijds ook cabaret, zang en goochelacts op de planken brengen. De naam van de groep, die associeert met tempe -een koekje van gegiste soyabonen veel gebruikt in de Indische keuken- verwijst hiernaar: een gisting van diverse theaterdisciplines.

De afgelopen vier jaar is een repertoire opgebouwd van stukken van de Britse toneelschrijver Harold Pinter. De korte eenakters van Pinter zijn enthousiast onvangen. De groep heeft met haar voorstellingen twee prijzen in de wacht gesleept tijdens theaterfestivals.

De groep speelt op verscheidene festivals en verluchtigt diverse culturele activiteiten, zoals concerten, dansavonden, lezingen met eenakters/sketches.
Zo werd een lezing over het werk van
Rein Pol, kunstschilder omlijst met een goochelact en met een levende verbeelding van één van de tentoongestelde werken.

In een korte video over het zap-gedrag van de hedendaagse televisiekijker speelden medewerkers van La Tempé de personages. De eenakter La Morsa (De Bankschroef) van Luigi Pirandello werd enkele keren in de provincie uitgevoerd. Gespeeld zijn ook de eenakters van o.a. Ted Mosel (Impromptu), Dimitri Frenkel Frank (In de Holte van je Arm), Ton Vorstenbosch (Anna Vera's Ontvoering).

 

See photosession